Deze koolhydraatarme panna cotta is niet alleen erg makkelijk om te maken, het ziet er ook nog eens leuk uit. Ideaal voor als je wat meer wilt uitpakken.

Uit dit recept haal je 4 medium glaasjes.
Voor de panna cotta:
– 500 ml slagroom
– 3 gelatineblaadjes
– 30 gr stevia
– 1 vanillestokje
Voor de fruitlaag:
– 240 gr frambozen
– 3 gelatineblaadjes
– 3 el water
– 20 gram stevia
– 2 handjes rood fruit
– 4 topjes van een muntplant
1. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
2. Giet de slagroom in een pan en voeg hier het vanillemerg en de suiker aan toe. Breng alles langzaam aan de kook.
3. Week ondertussen de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water.
4. Zodra de slagroom begint te koken haal je de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze 1 voor 1 door de warme slagroom.
5. Giet de panna cotta (schuin) in de glaasjes en laat het minimaal 3 uur stijven in de koelkast.
6. Na 3 uur kun je er het fruitlaagje overheen gieten.
7. Doe hiervoor alle frambozen in een pan met 3 eetlepels water en de stevia en breng het aan de kook.
8. Zodra het kookt haal je het van het vuur en pureer je alles fijn. Laat het iets afkoelen.
9. Week ondertussen weer 3 gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water.
10. Knijp ze uit en roer ze 1 voor 1 door het fruit. Schenk het fruitmengsel daarna voorzichtig over de panna cotta en laat het wederom minimaal 3 uur stijven.
11. Garneer met wat rood fruit en munt.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Wat ziet dit er super tof en heerlijk uit zeg!!