When live gives you lemons, you make lemon curd. Ik ben er gek op! Het smaakt heerlijk bij scones of verwerkt in een taart of zelfs door je ontbijt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast is het ook nog een supermakkelijk om te maken. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig.

Voor 1 vol potje:
– 2 citroenen
– 200 gram witte basterdsuiker
– 125 gram ongezouten roomboter
– 6 eigelen
1. Was de citroenen en rasp de schil. Pers ze vervolgens uit en zeef het sap.
2. Zet een pannetje met een laagje water op. Zodra het water kookt zet je hier een vuurvaste kom bovenop. Zorg ervoor dat de onderkant van de kom niet het water aanraakt.
3. Split de eieren. Voeg alle eigelen toe aan de kom en klop het samen het de suiker au-bain-marie tot een egaal schuimig geheel.
4. Voeg nu ook het citroensap toe en blijf continu roeren.
5. Na 15 tot 20 minuutjes haal je het mengsel van het vuur en roer je er de citroenrasp doorheen.
6. Voeg vervolgens beetje bij beetje de roomboter toe. Voeg pas opnieuw roomboter toe als de roomboter ervoor volledig is opgenomen.
7. Uiteindelijk hou je een romig en dik mengsel over. Giet je lemon curd eventueel nog door een zeef als je geen citroenrasp terug wilt proeven.
Afgesloten in een potje is de lemon curd 2 weken houdbaar in de koelkast. Als je je potje uitkookt en bewaart op een koele donkere plek is het zelfs tot een jaar houdbaar.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie