Iedereen vindt deze marmerkoekjes. I promise! Ze smaken lekker, zijn snel klaar en hoeven niet in de oven. Met slechts enkele ingrediënten zet jij deze koekjes binnen no time op tafel. Lekker voor bij de thee, koffie of gewoon snel tussendoor.

Voor circa 25 koekjes:
– 1,5 theelepel kaneel
– 2,5 theelepel zoete cacaopoeder
– 2 eetlepels honing
– 500 gram ongezouten pinda’s
– 400 gram gecondenseerde melk
– 1 witte chocoladereep
– 2 melk chocoladerepen
– 1,5 pak mariakoekjes
– 1 zakje vanillesuiker
1. Maal de pinda’s fijn in een keukenmachine en lepel het over in een schaal. Maal vervolgens ook de mariakoekjes en voeg dit toe aan de pinda’s.
2. Doe hier nu ook de de honing, kaneel, cacao, vanillesuiker en gecondenseerde melk bij.
3. Meng alles goed met je handen tot je 1 stevig en redelijk plakkend geheel overhoudt. Plakt het niet genoeg? Voeg dan nog wat honing toe.
4. Leg wat bakpapier in een bakvorm en druk hier het mengsel stevig in aan. Zet het minstens 1 uur in de koelkast.
5. Smelt de witte en melk chocolade apart van elkaar au bain marie in 2 pannen. Giet de melkchocolade over het mengsel en smeer dit goed uit.
6. Spuit er vervolgens het witte chocolade in dunne strepen overheen. En maak met een saté prikker het patroon zoals op de foto.
7. Laat het chocola minstens een uur in de koelkast harden en snij er tot slot ruitjes van.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie