Vandaag deel ik mijn recept voor een klassieke monchoutaart met een heerlijke twist. Deze taart moet je echt een keer proberen! Door de hoeveelheid aardbeien en rood fruit is de taart ook nog enigszins gezond 😉

Voor een springvorm van 22 – 24 cm:
– 250 gram biscuits
– 150 gr ongezouten roomboter
– Half glas jus
– 160 ml melk
– 2 pakjes monchou (kamertemperatuur)
– 2 pakjes klopklop
– 2 gelatine blaadjes
– 135 gram witte basterdsuiker
– 650 gram aardbeien
– 125 gram rood fruit
– 15 ml water
1. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en smeer de zijkanten licht in met zonnebloemolie.
2. Doe de biscuits in een keukenmachine en maal fijn. Smelt de boter en voeg dit samen met het glas jus toe aan de fijngemalen koekkruimels.
3. Schep het koekkruimel-mengsel in de springvorm. Druk de bodem aan met de bolle kant van een lepel en plaats het in de koelkast.
4. Klop de monchou en basterdsuiker door elkaar in een schaal.
5. Doe in een andere schaal de klopklop samen met het melk en mix het nét niet stijf. Voeg het monchou-mengsel toe en mix alles nog een keer tot er geen klontjes meer zijn.
6. Snij ongeveer 300 gram aardbeien door de helft en plak ze met de platte zijde rondom de zijkant van de springvorm.
7. Verdeel het monchou-mengsel over de bodem en strijk het glad. Laat de taart minimaal 4 uurtjes opstijven in de koelkast.
8. Daarna kun je aan de topping beginnen. Pureer hiervoor 200 gram aardbeien en haal het door een zeefje. Breng het kort aan de kook samen met 15 ml water.
9. Week ondertussen 2 blaadjes gelatine en voeg ze al roerend toe. Laat de puree wat afkoelen en schenk het daarna over de taart. Zet de taart nog een half uurtje terug in de koelkast.
10. Maak de taart tot slot af door de bovenkant te versieren met de resterende 150 gram aardbeien en het rood fruit.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie