Deze no-bake cheesecake met mango en rode vruchten is niet alleen makkelijk te maken. Het smaakt ook nog eens superrrrrr goed. Heerlijk voor op een zonnige dag als vandaag!

Voor de bodem:
– 150 gram biscuitkoekjes
– 110 gram ongezouten roomboter
Voor de vulling:
– 250 gram mascarpone
– 250 ml verse slagroom
– 0,5 eetlepel poedersuiker
– 1 rijpe mango
– 6 blaadjes gelatine
– 3 tot 4 eetlepels witte bastardsuiker (of stevia naar smaak)
Voor bovenop:
– 80 gram rijpe mango
– 15 ml water
– 1,5 blaadjes gelatine
1. Begin met de mascarpone. Klop het al wat los in het eigen bakje en laat het buiten de koelkast op kamertemperatuur komen.
2. Smelt de boter in een pan en verkruimel de biscuits fijn. Giet de boter bij de fijngemalen biscuits en roer het goed door elkaar.
3. Spuit een springvorm in met bakspray en vul het met het koekkruimel mengsel. Druk stevig aan en plaats het voor minstens een half uur in de koelkast.
4. Ga verder met het schillen van 1 mango en pureer het in een mengbeker. Voeg het via een zeefje toe aan een pannetje, zodat je enkel een dikke sap overhoudt.
5. Week 6 gelatineblaadjes voor 5 minuten in koud water en breng ondertussen de mango kort aan de kook. Haal het van het vuur en voeg 1 voor 1 de gelatine blaadjes toe. Roer goed door tot alles is opgelost. Laat het wat afkoelen.
6. Klop nu de slagroom samen met de poedersuiker stijf. Schep hier de mascarpone bij en klop het wederom.
7. Voeg vervolgens ook het mangosap samen met de basterdsuiker of stevia toe aan het slagroom mengsel. Klop het net zolang tot alles goed door elkaar is opgenomen. Schep de vulling nu bovenop de biscuitbodem en laat het minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
8. Voor de bovenste laag pureer je het laatste beetje mango. Ook dit haal je door een zeefje en breng je kort aan de kook samen met 15 ml water.
7. Week ondertussen 1,5 blaadjes gelatine in koud water en voeg het al roerend toe. Laat het sap afkoelen en schenk het daarna over de taart. Zet de taart nog minstens een half uur terug in de koelkast.
8. Versier de taart versieren met rode vruchten.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie