Een paar dagen geleden maakte ik deze heerlijk vegan oreo taart. Naja, bijna vegan. Want gisteren kwam ik erachter dat de white choc oreo’s dus niet vegan zijn. Stom!🙈 Wil je de taart 100% vegan hebben? Vervang dan de white choc oreo’s met een vegan witte chocoladereep.

Voor een springvorm van 22 cm:
– 2,5 rollen oreo classic (a 154 gr)
– 6 oreo koekjes white choc / of 80 gram vegan witte chocolade
– 250 gram vegan witte chocolade
– 80 gram Becel original
– 500 ml Alpro cuisine soya
– 1,5 eetlepel suiker
– 1-2 vanillestokjes
– 50 gram vegan melkchocolade
1. Vet de springvorm in met wat bakspray.
2. Smelt de Becel in een pan en verkruimel 1,5 rol oreo’s original in een keukenmachine. Meng de koekkruimels samen met de Becel en verspreid de bodemmix in de springvorm.
3. Druk het stevig aan met een lepel en zet het voor minimaal een half uur weg in de koelkast.
4. Smelt 250 gram witte chocolade au bain-marie in een pan en laat het afkoelen. Schraap ondertussen het merg uit de vanillestokjes.
5. Klop 450 ml Alpro samen met het suiker en het vanillemerg in een halve minuut lobbig. Dus niet stijf!
6. Voeg vervolgens al kloppend de afgekoelde witte chocolade toe. Blijf kloppen tot de Alpro al het chocolade heeft opgenomen en volledig stijf is.
7. Schep de mousse in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast zodat deze nog verder kan opstijven.
8. Maak een ganache van de melkchocolade en overgebleven Alpro door het samen in een pannetje te laten smelten. Laat het afkoelen, hierdoor wordt het weer wat dikker.
9. Haal de taart uit de koelkast. Verkruimel 3/4 rol Oreo classic in een keukenmachine en verspreidt dit over de taart.
9. Breek de overige oreo’s, samen met de oreo’s white choc of witte chocolade in grove stukken. Verdeel de koekstukken over de taart.
10. Garneer tot slot met de afgekoelde ganache. Enjoy!
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij in een reactie hieronder of via Instagram met de hashtag #whatscookinnl dan vooral weten. Ik hoor graag wat je ervan vond!
Geef een reactie